Rolls Royce

35.50

Rolls Royce

Rolls-Royce Limited was een Britse producent van auto’s en vliegtuigmotoren. Het bedrijf ontstond in 1906 en ging in 1971 failliet als gevolg van torenhoge ontwikkelingskosten voor de RB211-turbofan. Dat leidde tot de nationalisering van de onderneming en in 1973 werd de autodivisie afgesplitst als Rolls-Royce Motors. Rolls-Royce Limited zelf werd in 1987 weer geprivatiseerd onder de naam Rolls-Royce plc.

Henry Royce werd in 1863 geboren en bracht zijn leertijd door bij de spoorwegen. Na diverse baantjes besloot hij in 1884 zijn eigen bedrijf op te zetten. Onder moeilijke omstandigheden bouwde Royce door ijver en doorzettingsvermogen een elektrische werkplaats op. In 1903 kocht hij een gebruikte Decauville, maar deze auto beviel hem zo slecht dat hij besloot zelf een goed gebouwde auto te construeren. Deze eerste Royce uit 1904 was zo volmaakt dat Charles Rolls de verkoop op zich nam onder de naam: Rolls-Royce.

Rolls en Royce hadden elkaar op 4 mei 1904 ontmoet in het Midland Hotel in Manchester. Royce streefde als technicus naar mechanische perfectie; Rolls was een drieste pionier in de auto- en vliegsport. Hun verschillende temperamenten werden samengehouden door de uitstekende organisatie van Claude Johnson. Beiden gingen een overeenkomst aan waarin Royce auto’s zou bouwen, die dan exclusief door Rolls werden verkocht. Een clausule bepaalde dat de auto’s de naam Rolls-Royce zouden krijgen. De eerste auto van beiden was de Rolls-Royce 10 HP.

Rolls-Royce Limited werd op 15 maart 1906 opgericht en verhuisde in 1908 naar Derby. De reputatie van de autobouwer inzake kwaliteit werd in 1906 ingezet met de 40/50 HP Silver Ghost. Van deze 6-cilinder werden tot 1925 6173 exemplaren gebouwd. In 1921 opende het bedrijf een tweede fabriek in Springfield (Massachusetts), waar 1701 Springfield Ghosts werden gebouwd. In 1931 sloot die fabriek alweer. In datzelfde jaar nam Rolls-Royce ook concurrent Bentley over, die vanwege de Grote Depressie in financiële moeilijkheden verkeerde. Sindsdien tot 2002 waren Rolls-Royces en Bentleys vaak nagenoeg identiek.

In 1946 verhuisde de autoproductie naar Crewe. In 1959 werd Mulliner Park Ward uit Londen overgenomen. Dat bedrijf had tot dan steeds koetswerken gebouwd voor Rolls-Royce, dat enkel chassis met motor leverde. Vanaf toen bouwde Rolls-Royce zijn koetswerken grotendeels zelf.

Naadloos fotobehang Rolls Royce

Rolls Royce, wellicht is dit het juiste plaatje voor jou. Alle in de webshop getoonde foto’s zijn van een mooie kwaliteit tot een hoogte van ca. 300 cm. Onze studio doet zijn uiterste best, wanneer een uitsnede nodig blijkt, de meest optimale vlakverdeling te kiezen zodat jouw Rolls Royce goed tot zijn recht komt. Wij maken het beeld altijd passend op de door jou opgegeven maten van de wand. Wil je dat we rekening houden met een bed, kast, bureau en/ of bijvoorbeeld een raam dan vragen we je even met ons te bellen of te mailen. In overleg komen we tot het mooiste resultaat van deze prachtige Rolls Royce. Het behang (Airtex) wordt speciaal voor jou op maat gemaakt en wordt als één geheel geprint en verwerkt. 

Naast het kiezen van een foto uit onze beeldbank waar je allerlei auto’s kunt vinden is het ook mogelijk een foto aan te leveren uit je eigen collectie, van een fotograaf of van een andere beeldbank. 

Productie

Omdat we over een eigen machinepark beschikken vindt de productie en verwerking in eigen ‘huis’ plaats. Zowel de hele brede printer (printbed van 320 cm breed) als ook de smallere printer (printbed 160 cm breed) maar ook de tangentiaal aangedreven snijmachine staan dagelijks ingekomen opdrachten te verwerken. Dit maakt het mogelijk om snel en makkelijk mee te schakelen in de wensen van onze klanten. Dus ook voor een spoedopdracht of iets speciaals/ exclusiefs ben je bij ons aan het juiste adres. Voordat we je bestelling in productie nemen ontvang je vooraf een digitale preview. In deze preview kun je zien hoe je uiteindelijke bestelling eruit komt te zien. Pas als je tevreden bent over deze preview geef je akkoord en zal de productie van jouw Rolls Royce starten.

Montage

Na het kiezen van dit plaatje, Rolls Royce, en de productie ervan komt de volgende stap. Het behang moet ook nog aangebracht worden op de wand van je keuze. Wil je het professioneel aanpakken met zo min mogelijk werk voor jezelf dan besteed je de montage uit aan ons gespecialiseerde team. Als jij zorgt voor een zo glad mogelijke ondergrond en een vrije muur dan doen wij de rest. In onderling overleg plannen we een geschikt moment in de agenda. Over het algemeen kan het printen en monteren al snel plaats vinden. Geef bij het bestellen aan als je de montage aan ons uitbesteedt. Dan wordt dit automatisch in de berekening verwerkt. 

Behanglijm

Als je handig bent en wilt besparen op de kosten kun je de montage van Rolls Royce ook zelf uitvoeren. Wij adviseren je goed in te lezen hoe je deze behangklus aanpakt. Je krijgt namelijk één stuk behang geleverd wat op één koker zit (dus geen baantjes).

Voor de beste montage adviseren wij onze speciale pastalijm bij te bestellen. Deze heeft een hoge kleefkracht en zorgt ervoor dat je het behang goed kunt verwerken. Als je een emmer lijm bijbesteld leveren wij een gratis rakel met vilt bij. Met deze rakel duw je alle lucht tijdens de montage onder het behang vandaan. De lijm breng je met een roller op de muur aan en voor de randjes gebruik je een kwast.

Naadloos foto behang

Breedte (cm) *

Hoogte (cm) *

Aantal m2 *

Kosten *

Opties

Montage *

Vernis *

Soort vernis *

Reliëf *

Reliëf en vernis *

Soort vernis *

Mat

Akoestisch behang met montage *

Extra's

  • * 

    Pastalijm 5 kilo + 49.50
    Pastalijm 10 kilo + 90.70